Varis Nedir ve Neden Oluşur?

Varis nedir sorusunun cevabını kısa ve net şekilde şişmiş ve bükülmüş damarlar olarak vermek mümkündür. Zaten damarın altından varis çok net bir şekilde görülmektedir. Bu varisler kişinin yürümesini zorlayacağı gibi aynı zamanda belli bir süre sonra otururken dahi kişinin ağrı yaşamasına sebep olur. Bu sebeple tedavi olmak şarttır.

Varisin oluşmasında en büyük etkenlerden bir tanesi sürekli ayakta duracak bir işe sahip olmaktır. Bunun yanı sıra dar giyinmek, sigara ve alkol tüketimi, ailesel yatkınlık, doğum kontrol hapları ve hormon tedavileri de sebepler arasında gösterilebilir. Bunun yanı sıra varis genellikle yaşlılarda ve kadınlarda görülen bir hastalıktır.

Varis Çorabı Varisi Tamamen Geçirir Mi?

Bir diğer merak edilen konu da varis çorabı konusudur. Kişiler varisten dolayı ameliyat olmak istemez ve aynı zamanda ameliyat sonucunda ayaklarında ameliyat izi kalacaklarını düşündükleri için de varis çorabıyla varis ağrılarını dindirmeye çalışırlar. Fakat varis bu şekilde tamamen geçmez kişiler yalnızca varis ağrılarını ertelemiş olurlar.

Bu sebeple varis çorabını çözüm olarak görmek yanlış olacaktır. Varis çorapları ayağı sıktığı için belli bir süre ağrı duyulmaması normaldir. Fakat ayağın da bu kadar uzun süre sıkılması ayağın şişmesine dahi yol açabilir. Bu sebeple varis problemiyle karşı karşıya olan kişiler en kısa sürede tedavi olup sağlıklarına kavuşmalıdır.

Kalıcı Varis Tedavisi

Varis için artık ameliyat pek önerilmiyor. Bunun yerine muayene ortamında ameliyatsız bir şekilde tedavi olmak çok daha doğru olacaktır. Bu sebeple kişiler artık varisten pek korkmamalıdır. Kalıcı varis tedavisi 2 şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki olan köpük yönteminde varisli damarlar tespit edilip iğne yapılmaktadır. Bu sayede bu damarlar tamamen onarılacaktır.

Bir diğer yöntem de lazer yöntemidir. Hastalıklı damarlar lazerle kapatılırken diğer sağlıklı damarlara hiçbir şekilde dokunulmayacaktır. Bu yöntemleri doktorlar varisin seviyesine bakarak karar verirler. Her 2 yöntemde de herhangi bir iz kalmayacağı gibi hastane yatışı da gerektirmeyecektir. Bunun yanı sıra kişiler yalnızca 1 hafta gibi bir sürede tamamen sağlıklarına kavuşacaklardır.